Yale Corporate Chef Saba Wahid Wint Chopped

Noot van de redactie: Saba is de afgelopen drie jaar onze chef-kok geweest. Sinds 1995 hebben we een bedrijfskok.

Het is altijd verrassend om te horen dat een bedrijf een chef-kok heeft. Verkoop en marketing kunnen u functies, voordelen en betrouwbaarheidsbeoordelingen geven.

Nadat het apparaat is geïnstalleerd, moet u het nog steeds gebruiken. De meest recente kooktechnologie, zoals stoom, speed of Smart cooking, is gloednieuw.

We waren op zoek naar iemand die toegewijd zou zijn aan jouw leertraject.

Saba was een kookdemonstratie en toen ontmoette ik haar voor het eerst. Het was een linzengerecht met zes andere ingrediënten die ik normaal gesproken niet met echt iets zou associëren.

Het was spectaculair. Lekker eten gaat over het combineren van verschillende smaken, hartig en zoet voor iets opmerkelijks.

Het was geen verrassing voor mij dat ze dit jaar de Chopped won.

We zullen promoties uitrollen met gratis kooklessen bij Saba wanneer u de Yale Card gebruikt met in aanmerking komende producten.

Wie kan er beter lesgeven dan een Chopped Grand Champion?

Mijn leven staat in het teken van eten, zowel thuis als op het werk. Nadat ik direct na mijn studie in restaurants had gewerkt, wist ik altijd dat dit mijn roeping was.

Toen ik besloot er mijn beroep van te maken, leek alles op zijn plaats te vallen. Hoewel het een moeilijke weg was, had ik het gevoel dat ik constant mijn waarde moest bewijzen om mijn beroepskeuze te rechtvaardigen.

De ultieme validatie was het winnen van Chopped en het worden uitgeroepen tot Grand Chopped Champion.

Saba Wahid, Yale Appliance Corporate Chef

Het is moeilijk om te concurreren in koken. Het gaat niet altijd om het koken van je eten, maar om ‘het spel spelen’.

Net als bij elke andere competitie zijn er regels en beperkingen, samen met extra wendingen die je scherp houden en vereisen dat je draait in een scenario met hoge druk.

Dit is een heel andere vaardigheden dan alleen koken!

Tijdmanagement is altijd een sterke kant geweest en ik werk doorgaans goed onder druk. Maar de combinatie van koken met tijdslimieten op de nationale tv onder het toeziend oog van Martha Stewart, Marcus Samuelson en Marc Murphy is niet waar ik dacht dat ik deze vaardigheden zou toepassen!

Ik was betrokken bij het castingproces, dat verschillende Skype-interviews, telefoontjes, sollicitaties en zelfs telefoontjes omvatte. Half juli kreeg ik bevestiging van castingagenten dat ik gecast was.

Op dat moment moest ik mee.

Sinds de dag dat ik besloot deel te nemen aan de serie Chopped: Martha Rules, Food Network, begon ik thuis intensief te trainen. Mijn man pakte willekeurige ingrediënten op weg naar huis van zijn werk, en we hadden toen bijna elke avond een getimede schijnwedstrijd in de aanloop naar de wedstrijd.

Om de regels en verwachtingen van de rechter te begrijpen, hebben we elke mogelijke aflevering van Chopped bekeken. Het ging erom de ingrediënten in het mandje te benadrukken en het heerlijk te maken.

Soms waren ze coulant over de presentatie zolang de smaken aanwezig waren.

Nadat ik de formule had geleerd en wat training had voltooid, voelde ik me zowel mentaal als fysiek klaar.

Ik had geen idee wat ik van de wedstrijd moest verwachten, maar ik ging met een positieve houding en vastberadenheid naar binnen.

De volgende zijn mijn winnende gesneden gerechten van de eerste ronde tot de grote finale. Ik hoop dat je ervan geniet.

Gehakte Gerechten Winnen: Eerste Ronde

Mystery Basket Voorgerecht

Peekytoe krab, Garden Party Cake en Erwtenranken. Bitterzoete frisdrank

Voorgerecht van eerste ronde door chef-kok Saba Wahid

Toen ik het Peekytoe-krabvlees zag, dacht ik meteen aan het maken van crabcakes als voorgerecht.

Ik gebruikte minimale broodkruimels om het krabvlees door te laten schijnen, en mijn kenmerkende smaken en kruiden werden verwerkt.

Ik verminderde de bitterzoete frisdrank en gebruikte het glazuur van de cake voor het tuinfeest om de bitterheid te compenseren.

Ik merkte dat de bitterzoete reductie van frisdrank nog steeds wat smaak miste, dus ik voegde wat tahini toe en fleurde het op met de citroen.

Martha Stewart proefde deze saus en vond hem heerlijk!

Ten slotte maakte ik een snelle salade voor bij mijn crabcakes. Aanvankelijk wilde ik de erwtenranken combineren met wat frise, maar merkte dat een andere chef de frise had gepakt.

Het enige waar ik mee moest werken was spinazie, dus ik pakte dat en maakte een chiffonade die ik combineerde met de erwtenranken, en gooide alles in een citroenachtige vinaigrette.

Ik kon het BlueStar-assortiment gebruiken om mijn crabcakes-pasteitjes zachtjes te bakken. Werken bij Yale Appliance heeft zo zijn voordelen.

Daarna gebruikte ik de powerbrander op het BlueStar-assortiment om de bitterzoete frisdrank snel te verminderen.

Het gerecht viel mooi in elkaar en hielp me door naar de volgende ronde.

Omdat een andere concurrent crabcakes maakte, zat er niets anders op dan onze crabcakes met elkaar te vergelijken.

Mystery Basket Voorgerecht

Red Snapper Hotdogs, Hele Verse Botten, Heirloom Tomaten en Parelmoer

zwarte gerst

Round One Entre door Chef Saba Wahid

De entre ronde was iets moeilijker.

Veel items namen tijd in beslag, zoals de zwartgeparelde barreley en het afbreken van de hele bot.

Omdat het maximaal 25 minuten zou duren om mals te worden, begon ik met het koken van de parelgort.

Ik combineerde een deel van het hete water met de gerst en wat aromaten.

Zet vervolgens het vuur laag tot het kookt, zodat de gerst langzaam kookt.

De bot werd vervolgens afgebroken, wat moeilijk bleek.

Bovendien stond Martha Stewart over mijn schouder en keek naar elke beweging die ik maakte.

Nadat ik de vis had gebroken, voegde ik er wat kruiden aan toe en begon de huid in de pan dicht te schroeien.

Vervolgens begon ik aan de rode snapper-hotdog, die ik heel klein sneed, en begon te bakken met wat sjalotten en jalapeno in olijfolie.

Toen de groenten gaar waren, voegde ik een vleugje room toe om de smaken af te ronden en wat diepte aan het gerecht te geven.

Nadat de gerst gekookt was, voegde ik er de room, sjalot en jalapenosaus aan toe samen met verse rucola en zout en peper.

Ten slotte had ik deze prachtige erfstuktomaten, waarvan ik de integriteit zoveel mogelijk wilde behouden.

Ik koos ervoor om een verse tomatensalsa te maken, met basilicum, knoflook en olijfolie. Dit werd vervolgens overgoten met aangebraden bot en gerst.

Ik heb ook een snelle saus gemaakt die je over de rode snapper hotdogs kunt sprenkelen om de romigheid en augurken te verminderen.

Mystery Basket Dessert

Verse Wortelen, Match Green Tea Garden Terrarium Zoet en Zout Ijs, en

Ahornsiroop

Round One Dessert van Saba Wahid

Toen ik de wortelen zag, was het duidelijk dat ik een worteltaart wilde maken.

Het zou me hooguit 23 tot 26 minuten kosten om de worteltaarten in de oven te bakken.

Ik deed de ahornsiroop in het cakebeslag, samen met het gesmolten zoet-zoute roomijs, dat ik als vervanging voor de melk gebruikte.

Bluestar Platinum was mijn bekende convectiebereik, dus ik had een voordeel.

Aan de zijkant zat een aparte schakelaar om de convectie aan te zetten. Ik zette hem meteen aan en gooide mijn cake in de oven.

Hierdoor bakte mijn cake sneller en gelijkmatiger. Ik hoefde ook niet meerdere keren de ovendeur te openen om het te controleren.

Het is een fout die veel koks maken in de Chopped-keuken.

Vervolgens combineerde ik het matcha-terrarium met wat mascarpone & kardemom.

Dit voegde een beetje body toe aan de pudding en zorgde voor een zijdezachte textuur op basis van het bord.

Ik had nog 6 minuten te gaan en had een witte choc-ganache klaar, maar had het zoete en zoute roomijs niet gebruikt.

Ik besloot de witte chocolade ganache te combineren met het zoete en zoute roomijs om een “koude” ijsbasis te maken in de ijsmachine.

De bemanning had me eerder laten weten dat de ijsmachine in slechts 4 minuten koude vloeistoffen kon maken. Ik besloot het uit te proberen!

Ook had ik gekonfijte wortelen die langzaam kristalliseerden in suiker. Ik zou ze gebruiken als garnering.

Ik had nog 2 minuten te gaan voordat de klok afliep, dus ik controleerde mijn taart en hij was compleet.

Ik heb een ringvorm gebruikt om twee stukken cake in rondjes te snijden en deze vervolgens snel te plateren met Matcha Terrarium kardemom crème mascarpone.

Ik had nog maar een minuutje te gaan, dus rende ik naar de ijsmachine. Het was verrassend lekker!

Ik keerde terug naar mijn standplaats, pakte de bolletje ijs, besprenkeld met gouden rozijnen en maakte toen de toetjesronde af.

Grote Finale: Gehakte Gerechten Winnen

Mystery Basket Voorgerecht

Pruimen- en perenkoekepan Maisbroodcake, met zure bierfilets en tuinhandschoenen

Grand Finale Voorgerecht van Chef Saba Wahid

Dit was de eerste ronde van de finale, en we begonnen met een twist! Normaal gesproken zitten er vier ingrediënten in het mandje. Deze keer vonden we er drie en een paar handschoenen.

Martha Stewart legde ons uit dat we voor ons laatste ingrediënt in de nabijgelegen tuin moesten foerageren. Dit was een onverwachte en tijdrovende klus!

We kregen geen extra tijd en er wordt nog steeds verwacht dat we het hele voorgerecht inclusief foerageren in slechts 20 minuten klaarmaken.

De druk om dit gerecht af te maken was hoog in deze ronde, dus ik besloot voor een salade te gaan. Achteraf had ik gewild dat ik iets meer met de boerenkool had gedaan, maar toen de klok tikte, was het een uitvoerende beslissing die ik moest nemen.

Dit gerecht is gemaakt met chiffonade van boerenkool. Ik combineerde het met geroosterde rode paprika die ik bereidde op de directe vlam van mijn BlueStar-assortiment.

Ik maakte een dressing met het Sour Beer en voegde croutons toe aan de koekenpancake. Daarna werd het gebakken in de heteluchtoven.

De schelvis werd bestrooid met wat lichte kruiden en vervolgens aangebraden in een hete pan. Vervolgens heb ik de salade gegarneerd met een romige yoghurtsaus om alle smaken in het gerecht af te ronden.

Deze ronde was zwaar voor alle deelnemers en de juryleden waren streng in hun commentaar.

Ze zeiden niets geweldigs over de gerechten, maar ze zeiden de minste slechte dingen over de mijne, waardoor ik me enigszins veilig voelde.

Mystery Basket Entre

Grand Finale Entre door Chef Saba Wahid

Dit was mijn favoriete uitdaging! Het was moeilijk om gekookt voedsel te gebruiken, maar ik vond het heerlijk om ingrediënten te combineren met smaken die dicht bij mij stonden!

Recepten voor Lobster Bake van Marcus Samuelson en Martha Stewart door Mark Murphy

De kreeft was het eerste wat me opviel. Ik wist dat het goed zou gaan met gekruide linzen. Ik realiseerde me ook dat ik de maïs aan de linzenpuree kon toevoegen om de smaak te verbeteren.

Ik bakte de kleine venusschelpen lichtjes met maïs en jalapenos succotash. Om de smaak van de kreeft te laten trekken, bakte ik hem lichtjes in boter en kruiden, maar kookte niet te gaar.

Alles kwam prachtig samen en ik was er trots op mijn stijl van koken te vertegenwoordigen. Ik nam het linzenrecept van mijn moeder en bracht het naar een nieuw niveau. Dit gerecht verraste de jury.

Mystery Basket Dessert

Giant Whoopie Pie, Varkens- en Leverterrine, Uiteenlopende Meloen en Verse Koemelk

Grand Finale Dessert door Saba Wahid

Iedereen had nog een ronde en het hield iedereen op het puntje van hun stoel.

Drie mysterieuze ingrediënten werden gevonden in onze dessertmanden toen we ze openden. Het vierde ingrediënt was weer een van Martha’s wendingen!

Na het melken van een koe mochten we toetjes maken.

Chef Saba Wahid melkt een koe voor Chopped’s Dessert Finale

Om Cremeux te maken, wat een puddingachtig dessert is, heb ik verse melk gebruikt. Hierdoor kon de melk glanzen. De Giant Whoopie-taart, het spek van mijn terrine (die apart was krokant) en verse melk werden gebruikt om een beignet te maken.

Ik moest het beslag een beetje bewerken, maar kreeg uiteindelijk de perfecte textuur!

De laatste uitdaging was de meloen. Veel mensen zouden geschokt zijn als ze zouden weten dat ik niet van meloen houd. Ze zijn te zoet voor mij, dus ik geef de voorkeur aan scherp of bitter fruit.

Om de zoetheid tegen te gaan, besloot ik de meloen en frambozen te combineren tot een puree. Dat was niet mijn oorspronkelijke plan, maar het was de enige zet die ik nog had in dat stadium van het spel.

Ik wou dat ik meer met dit gerecht had kunnen doen, maar ik deed mijn best met tijdsbeperkingen en het melken van koeien. Ik was uitgeput op het einde en ik barstte in tranen uit zodra ze het tijd noemden. Ik huilde blije tranen omdat het voorbij was, maar ook omdat ik mijn baby zo erg miste!

Het was een kleine opoffering voor deze enorme carrièremijlpaal!